maandag, 22. juni 2015 - 16:32 Update: 22-06-2015 21:57

Meesteroplichter in Zeist van zijn bed gelicht

Vermeende meesteroplichter in Zeist van zijn bed gelicht
Foto: Archief EHF
Zeist

Een 52-jarige Amerikaan is maandagochtend in alle vroegte in zijn woonplaats Zeist aangehouden op verdenking van oplichting, fraude en valsheid in geschrifte. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'De man stond op het punt te verhuizen, toen hij van zijn bed werd gelicht', aldus de politie.

Onderzoek Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de politie doen sinds mei 2015 onderzoek naar de verdachte. Vermoed wordt dat de verdachte zich jarenlang heeft voorgedaan als vermogend zakenman en, onder meer met gebruikmaking van valselijk opgemaakte bankgaranties, grote geldbedragen (oplopend tot ruim een ton euro) heeft ontfutseld aan derden.

Luxueuze levensstijl

Op deze wijze heeft de vermeende meesteroplichter er jarenlang een luxueuze levensstijl op na kunnen houden. De man verbleef op het moment van zijn aanhouding in een luxueus penthouse in Zeist. Tevens liet hij zich rondrijden in grote auto’s met chauffeurs en had hij bodyguards.

Inbeslagnames

Direct na de aanhouding maandagmorgen is het penthouse doorzocht. Hierbij zijn onder andere ongeveer 6.000 euro cash, een Kawasaki-motorfiets en een hoeveelheid administratie inbeslaggenomen. 

Voorgeleiding

De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Provincie:
Blik op 112: