maandag, 22. juni 2015 - 17:51 Update: 22-06-2015 17:58

OM eist 6 jaar voor omvangrijke drugshandel

OM eist 6 jaar voor omvangrijke drugshandel
Foto: OM
Arnhem

Maandag heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Arnhem 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Arnhem. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

'De man vormde volgens het OM samen met drie medeverdachten een criminele organisatie die zich op grote schaal schuldig maakte aan de handel in synthetische drugs, hennep en cocaïne', aldus het OM. 

Stankoverlast

De Arnhemmer werd op 4 januari 2014 aangetroffen in een woning in Arnhem Zuid. De politie was een onderzoek gestart naar aanleiding van klachten over stankoverlast. In de woning trof de politie een laboratorium voor synthetische drugs aan. 

De verdachten zouden ook op drie andere locaties in Arnhem synthetische drugs geproduceerd hebben. In een loods achter een café in Arnhem bleek een hennepkwekerij te zijn. In een woning in Utrecht werden laboratoriumbenodigdheden, bevuilde gasmaskers, vuurwapens en een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. 

Cocaïne

De synthetische drugs en hennepproducten werden onder andere verhandeld via de illegale website Silkroad, die inmiddels door de FBI uit de lucht is gehaald, en gingen de hele wereld over. De meeste drugs werden op afspraak verhandeld. Van de opbrengst van LSD werd in Zuid-Amerika cocaïne gekocht, die vervolgens in postpakketjes naar Nederland werd verzonden. 

Provincie:
Blik op 112: