maandag, 22. juni 2015 - 22:00

Acties ambulances worden hervat na stuklopen onderhandelingen cao

ambulance
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Maandag zijn de cao-onderhandelingen ambulancezorg na 5 weken actievoeren hervat. Werkgevers zouden nu voldoende aanknopingspunten hebben om het overleg voort te kunnen zetten. Tijdens de onderhandelingen bleek echter dat de werkgever wederom niet bereid was om afspraken te maken over een fatsoenlijke loonsverhoging en het doorbetalen van ORT tijdens verlof. In de andere zorgcao’s zijn deze afspraken wel gemaakt.

FNV Zorg en Welzijn en  CNV Zorg & Welzijn betreuren het dat werkgevers opnieuw niet bereid bleken om de ambulancemedewerkers datgene te gunnen wat hun collegae bij ziekenhuizen wel krijgen. Daarnaast is in de cao’s ziekenhuizen, universitaire ziekenhuizen en ggz-instellingen wel doorbetaling tijdens vakantie geregeld.

Goede arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden zijn noodzakelijke voorwaarden. Zo moet de personeelsformatie op orde zijn en een fatsoenlijk rooster op basis van een 36-urige werkweek.

De bonden zijn van mening dat er stevig ingezet moet worden op meer personeel en betere arbeidsvoorwaarden, zodat de sector aantrekkelijk is en blijft om in te werken en waarin goede patiëntenzorg geleverd wordt. Doordat er geen loonbod is gerealiseerd worden de acties weer opgestart en zo nodig verder opgeschaald.

Provincie:
Blik op 112: