dinsdag, 23. juni 2015 - 14:41

Veldwijk moet Necid doen vergeten bij PEC Zwolle

Veldwijk moet Necid doen vergeten bij PEC Zwolle
Zwolle

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Lars Veldwijk is de nieuwe spits van PEC Zwolle. Hij is bij de ploeg van trainer Ron Jans de opvolger van Tomas Necid, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor PEC speelde.

Ook Veldwijk wordt gehuurd, maar daarbij is wel een optie tot koop bedongen. Dat meldt de Stentor. Lars Veldwijk (23) komt over van Notthingham Forest FC. Die club, uitkomend in de Engelse Championship op het tweede niveau, kocht hem afgelopen zomer van SBV Excelsior. In veertien wedstrijden schoot hij nimmer met scherp. 

Geen Eredivisie-ervaring

Veldwijk is dan ook gehaald op basis van zijn resultaten een seizoen eerder, 2013/14. Toen dwong Excelsior via de play-offs promotie naar de Eredivisie af en werd Veldwijk topscorer met 35 doelpunten in 45 wedstrijden. Daarnaast stelde hij liefst dertien keer een medespeler in staat de trekker over te halen. Verantwoordelijk voor 48 doelpunten in 45 wedstrijden. 

Mislukt in Engeland, geslaagd in Nederland? "Veldwijk was in Nederland het niveau van de eerste divisie ontstegen, maar hij moet het nog wel laten zien op het hoogste niveau", laat technisch directeur Gerard Nijkamp zich optekenen in de regionale krant. Als hij bevalt, kan PEC zijn tot medio 2017 lopende contract bij Nottingham afkopen.