dinsdag, 23. juni 2015 - 16:40 Update: 23-06-2015 23:22

Tweede verdachte aangehouden voor havenbranden in Limburg

Tweede verdachte aangehouden voor havenbranden in Limburg
Foto: Johan Bloemers/Middenlimburg-actueel
Sittard

De politie heeft een 48-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een van de havenbranden in Midden-Limburg.

De man is dinsdag aangehouden in de penitentiaire inrichting in Sittard. De verdachte zit hier in voorarrest in verband met betrokkenheid bij een gewapende overval op een woning in Velden, op 12 februari van dit jaar. De woning van de verdachte in Eindhoven is vandaag door politiemedewerkers doorzocht. Dinsdagochtend 16 juni werd ook al een verdachte aangehouden en een woning in Maastricht doorzocht. De woning is doorzocht op mogelijke bewijsstukken. In het belang van het onderzoek doet het TGO hierover momenteel geen verdere mededelingen.

Mogelijk dat de verdachte ook betrokken is bij de andere havenbranden. Meer aanhoudingen in het onderzoek naar de nautische branden worden niet uitgesloten.

Onderzoek

Het Team Grootschalig Opsporing dat zich bezig houdt met deze havenbranden bestaat uit 20 rechercheurs. Het onderzoeksteam bekijkt of er een eventueel verband bestaat tussen deze vier branden. Maar vooral ook wat de precieze oorzaak van iedere brand is. De politie werkt in dit onderzoek nauw samen met het Openbaar Ministerie. Daarnaast is er ondersteuning vanuit de brandweer, (brand)specialisten van verzekeringsmaatschappijen en gemeenten.

Provincie:
Blik op 112: