dinsdag, 23. juni 2015 - 20:49 Update: 24-06-2015 9:12

Geliquideerde Lucas Boom (43) eind april in elkaar geslagen

Politie geeft animatiefilmpje liquidatie Lucas Boom Zaandam vrij
Foto: Politie/Opsporing Verzocht
Zaandam

De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht een animatiefilmpje vertoond van de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam op dinsdag 9 juni.

De schietpartij, waarbij Lucas Boom dodelijk werd getroffen, gebeurde rond 12.15 uur aan de J. Kruijverstraat in Zaandam vlak bij een school. Meerdere schoolkinderen waren getuigen van de liquidatie. Op de animatiebeelden is te zien dat Boom door twee daders onder vuur wordt genomen en er ook een derde verdachte aanwezig is bij de liquidatie. 

Het 43-jarige slachtoffer stapte uit zijn auto en heeft geprobeerd te voet te vluchten voor zijn belagers. Bij het schietincident is een bruinkleurige Volkswagen Multivan, gebruikt die in de nacht van 1 op 2 juni is gestolen vanaf de Verwoldestraat in Den Haag. 

Motief 

Lucas Boom begaf zich in het criminele milieu en de politie houdt er rekening mee dat hij een conflict heeft gehad dat aanleiding is geweest voor zijn dood. Wat dit precies is geweest is nog niet bekend. Daarom wordt nu onderzocht wat er zich in zijn leven heeft afgespeeld. De politie wil graag meer te weten komen over zijn conflicten en ruzies en over mensen die blijkbaar een reden hadden om hem dood te schieten.

In elkaar geslagen

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april 2015 heeft Lucas Boom ruzie gehad in uitgaansgelegenheid Palladium vlakbij het Leidseplein in Amsterdam. Er is informatie dat Lucas Boom daar in elkaar is geslagen door een andere man. De politie wil graag weten of er mensen iets van die hoogoplopende ruzie hebben gezien of weten door wie Lucas Boom geslagen is.

Beloning 

De hoofd officier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak.

Provincie:
Blik op 112: