woensdag, 24. juni 2015 - 10:39 Update: 24-06-2015 11:24

Europol redt acht kinderen uit handen Nederlandse pedo

Europol redt acht kinderen uit handen Nederlandse pedo
Foto: fbf
Brussel

De Europese politieorganisatie Europol heeft op de Filipijnen een Nederlandse pedoseksueel opgepakt en daarmee acht kinderen gered.

De man misbruikte de de kinderen en zond dat rechtstreeks uit via webcams. Ook maakte hij foto's van het misbruik en verspreidde die. Dit meldt Europol.

De operatie startte in België, waar men een onderzoek begon naar de Nederlander omdat hij zijn adoptiekinderen  in Cambodja en de Filipijnen zou misbruiken. Europol meldt dat er erg jonge kinderen bij waren.

Begin deze maand had Europol een besloten congres over kindermisbruik, waarbij experts van binnen en buiten Europa bij elkaar kwamen. Tijdens het congres sprak de Belgische onderzoeksleider van Crimes against Children over de zaak. Een aanwezige Australische rechercheur herkende sommige beelden, waardoor de zaak zich ineens heel snel ontwikkelde.

België, Australië en de Filipijnen wisten vervolgens acht kinderen te identificeren. De Filipijnen bevrijdden vervolgens de kinderen en arresteerden de Nederlander. Een vrouw die de man zou hebben geholpen is ook opgepakt

Categorie: