woensdag, 24. juni 2015 - 11:52 Update: 24-06-2015 12:49

Schoonmakers Philips High Tech Campus dinsdag in actie tegen hogere werkdruk

FNV: Schoonmakers Philips High Tech Campus in actie tegen hogere werkdruk
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De schoonmakers van de High Tech Campus in Eindhoven laten zich niet langer uitpersen. Daarom brachten ze dinsdagmiddag 39 citroenen bij het hoofdkantoor van Philips Research. Die stonden symbool voor de 39 schoonmakers die overbleven na de zoveelste bezuinigingsronde.

Forse bezuiniging van 20%

“Door de laatste bezuiniging moeten 11 van onze collega’s weg van de campus,“ zegt schoonmaakster Julia. “11 van de 50 collega’s. Dat is een forse bezuiniging van 20%. En het betekent dat voor ons de werkdruk gigantisch toe zal nemen en dat pikken wij niet. Er is nog genoeg werk te doen op de campus en wij hebben onze collega’s hard nodig om alles hier schoon te krijgen.”

Iedereen wijst naar elkaar

De schoonmakers van de HTC zijn boos op Philips dat als de opdrachtgever verantwoordelijk is voor de schoonmakers. Philips maakt gebruik van tussenpersoon Johnson Controls, dat op zijn beurt het schoonmaakwerk gegund heeft aan schoonmaakbedrijf Gom.

Bij de laatste contractwisseling hebben de schoonmakers Johnson Control een petitie overhandigd die door 200 HTC-medewerkers was ondertekend. De petitie was een pleidooi om niets te veranderen. Maar nu blijkt toch dat er 11 collega’s worden overgeplaatst. Gom wijst daarbij naar Johnson Control, dat weer naar Philips wijst.

Provincie: