woensdag, 24. juni 2015 - 12:35 Update: 25-06-2015 12:36

Scooterrijder op de vlucht sleept hond mee

Hond meegesleurd door scooterrijder en overleden
Foto: Archief EHF
Maastricht

De politie heeft een 18-jarige man uit Maastricht aangehouden nadat hij op zijn scooter wegreed voor de politie en in zijn vlucht een hond meesleurde.

Bestuurder aangehouden

De politie was bezig met een onderzoek en het horen van getuigen na een autobrand op de President Rooseveltlaan dinsdagavond. Rond 23.30 uur kwam een man op een scooter aangereden en reed vervolgens hard richting agenten en omstanders.

Mogelijk wilde de verdachte aan een eventuele controle ontkomen. De bestuurder reed gevaarlijk tussen de mensen door, waardoor een hond met zijn lijn vast kwam te zitten achter de scooter en werd meegesleurd.

De bestuurder weigerde om te stoppen en agenten zagen kans om hem pepperspray in het gezicht te spuiten. Verderop kwam de scooterrijder ten val en ging er te voet vandoor. Even verderop kon hij door agenten worden aangehouden en is daarna overgebracht naar het politiebureau.

Hond overleden

De hond is ter plaatse overleden. Op de scooter zat geen kentekenplaat, ook bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. De scooter is in beslag genomen en de verdachte zit vast.

Provincie:
Tag(s):