woensdag, 24. juni 2015 - 14:07 Update: 24-06-2015 20:00

Thé Lau (62) overleden

foto van Thé Lau | Frank van den Berg
Foto: Frank van den Berg
Amsterdam

Dinsdagavond is in zijn woonplaats Amsterdam zanger Thé Lau thuis overleden. Dit heeft zijn management woensdag bekendgemaakt. Na de aankondiging van zijn overlijden werden er op social media duizenden condoleances gepost.

Hij was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. De zanger, muzikant, componist en schrijver is 62 jaar geworden.

The Scene

Thé Lau werd bekend als zanger en gitarist van The Scene met liedjes als 'Blauw', 'Open' en 'Iedereen is van de wereld'. Met de band vierde hij grote successen in het Nederlandse en Belgische club- en festivalcircuit. Daarnaast bracht hij ook solomateriaal uit en tourde langs theaters. Samen met Lange Frans scoorde hij de nummer-1-hit 'Zing voor me' en het afgelopen jaar bracht hij het soloalbum Platina Blues uit, dat ook in een Engelstalige versie verscheen. 

Naast zanger was de Amsterdammer ook schrijver. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de romans Hemelrijk (2006) en Juliette (2014). Deze zomer zal nog een verhalenbundel verschijnen, De grote vakantie, waaraan hij tot het laatste moment met veel plezier heeft gewerkt.

Ongeneeslijk ziek

Vorig jaar werd bekend dat Thé Lau ongeneeslijk ziek was. Na de bekendmaking nam hij afscheid van zijn publiek met een optreden op Pinkpop en uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall (Amsterdam), Lotto Arena (Antwerpen) en Ancienne Belgique (Brussel). Het project Platina Blues kwam ook uit op film, die werd vertoond op het Nederlands Film Festival en op het Gent Film Fest. 

In maart van dit jaar ontving Thé Lau een Edison voor zijn gehele oeuvre en stond hij nog twee weken op de planken in Nederland en Vlaanderen met Tommy Wieringa, Ilja Leonard Pfeijffer, Gustaaf Peek en Dimitri Verhulst, in het kader van The Pursuit of Happiness.

Het was een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten met zijn familie, vrienden en vakgenoten.

Afscheid Paradiso

Op zondag 28 juni is er tussen 13.00 en 15.30 in Paradiso in Amsterdam voor het publiek gelegenheid om afscheid te nemen van Thé.

Categorie:
Provincie: