woensdag, 24. juni 2015 - 14:20 Update: 24-06-2015 16:44

Actievoerende politie houdt Tour-karavaan op Erasmusbrug tegen

Politie stopt Tour-karavaan op Erasmusbrug voor verkeerscontrole
Foto: Archief EHF
Rotterdam/Leusden

De gezamenlijke politiebonden gaan op zondag 5 juli op de Erasmusbrug in Rotterdam actie voeren voor een fatsoenlijke nieuwe CAO Politie. Om 13.00 uur worden daar de voertuigen van de reclamekaravaan van de Tour de France tot stilstand gebracht en aan een verkeerscontrole onderworpen. Dit meldt de politievakbond ACP woensdag.

De controle stopt pas weer als in de live-uitzendingen in meerdere Europese landen duidelijk te zien is geweest dat de renners van de Tour de France stilstaan doordat politiemensen actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden.

Na de controle zal de politie ook tijdens de passage van de renners duidelijk zichtbaar aanwezig zijn op, boven en onder de Erasmusbrug, onder andere door politievoertuigen en politievaartuigen. De bonden hebben bewust gekozen voor de Erasmusbrug als locatie omdat de actie dan op een veilige wijze kan verlopen, aangezien langs dat deel van het parcours geen publiek staat. De actievoerders rondom de brug dragen duidelijk herkenbare actiehesjes. De politie zal die dag de overige aan haar opgedragen taken als gebruikelijk uitvoeren.

Deze actie is de aftrap van een reeks protestacties tijdens grootschalige evenementen in de zomer, zoals de gezamenlijke politiebonden eerder hebben aangekondigd. Na ruim drie maanden actievoeren, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met burgers, is het CAO-conflict met minister Van der Steur nog altijd niet beslecht. Het wordt hoog tijd dat het kabinet over de brug komt met een fatsoenlijk CAO-bod. Het kan niet zo zijn dat de Nederlandse politiek de veiligheid van onze samenleving wil betalen over de ruggen van politiemensen.

Provincie:
Blik op 112: