woensdag, 24. juni 2015 - 16:21 Update: 25-06-2015 8:01

Voorzitter raad van commissarissen NS opgestapt

Voorzitter Van Driest RvC NS stapt op
Foto: Archief EHF
Utrecht

Voorzitter van de raad van commissarissen van de NS, Carel van den Driest, stapt op bij de NS. Dit meldt de NS woensdagmiddag.

'De heer Van den Driest heeft besloten zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van NS ter beschikking te stellen. De vicevoorzitter mevrouw Lodder neemt deze positie waar. De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen respecteren het besluit van de voorzitter van de Raad van Commissarissen', aldus de NS in een officiële verklaring.

Van den Driest stapt op nadat eerder deze maand topman Timo Huges zijn ontslag bij de NS indiende. De oud-topman zou een onvolledige en onjuiste verklaring hebben afgelegd over aanbestedingen.

Daarna kwam de NS weer in opspraak om dat zij niet de waarheid zou hebben gesproken over de bonus van de voormalig topman Timo Huges. Het bedrijf probeert nu het teveel betaalde bedrag terug te krijgen van Huges. De oud-topman had recht op een bonus van maximaal 86.000 euro voor de prestaties in 2014. Van Driest schrijft in een brief aan de NS dat hij 'een grote mate van verantwoordelijkheid voelt' voor de ontstane situatie bij de NS. 

Provincie:
Tag(s):