donderdag, 25. juni 2015 - 12:39 Update: 25-06-2015 13:45

Aanhoudingen bij eerste festiviteiten TT Assen

Aanhoudingen bij eerste festiviteiten TT Assen
Foto: MV
Assen

Vier personen werden in de nacht van woensdag op donderdag door de politie aangehouden tijdens de openingsfestiviteiten in Assen rondom de TT.

Een 23-jarige Assenaar werd op de Weierspoort gearresteerd omdat hij zijn vriendin zou hebben geslagen. Een 32-jarige inwoner van Veenhuizen werd aangehouden omdat hij vermoedelijk in het centrum drugs aan het dealen was. Om half vier werd een Assenaar (21)  aangehouden omdat hij tegen diverse lantaarnpalen schopte. Toen de man daarover door agenten werd aangesproken begon hij zich te verzetten. Bij een mishandeling op de Marktstraat werd een 46-jarige inwoner van Smilde aangehouden. Hij bemoeide zich met de inzet van de hulpdiensten en wilde niet weg gaan.

Intensief toezicht

Bij verkeerscontroles rondom Assen werden in totaal ook vier personen gearresteerd, twee vanwege drugsbezit, een omdat hij zich niet had gehouden aan afspraken met Justitie en een persoon omdat hij zich niet kon identificeren. Ook liep een vijftal personen tegen een proces-verbaal op voor onder meer rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het bij zich hebben van een balletjespistool. Een weggebruiker bleek nog een boete van ruim tweeduizend euro te moeten betalen. De politie houdt ook de komende dagen intensief toezicht op het TT-verkeer en controleert eveneens op snelheid.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):