donderdag, 25. juni 2015 - 22:35 Update: 26-06-2015 13:24

Man stapt in lift die er niet is

Schiedam

Een 77-jarige man wilde donderdagmiddag in de lift stappen in de flat aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam. Alleen bleek de liftkooi er op dat moment niet te zijn.

Die hing nog op de eerste etage, terwijl de man met zijn fiets op de begane grond wilde instappen. De man kwam daardoor in de liftschacht terecht en viel ruim een meter naar beneden.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en brandweerlieden hebben de man uit de schacht gehaald. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Bewoners vermoeden dat de man gedacht heeft dat het licht in de lift het weer eens niet deed en daarom gewoon is doorgelopen, zo lieten zij aan RTV Rijnmond weten. Volgens de bewoners zijn er al langere tijd klachten over de lift. Zo zou deze regelmatig blijven hangen en is het licht in de lift heel vaak kapot.

Het gecertificeerde bedrijf dat de liften jaarlijks controleert zegt niet te begrijpen waarom de liftdeur toch geopend kon worden als de lift er niet is. Er komt een groot onderzoek naar de oorzaak van dit incident.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):