vrijdag, 26. juni 2015 - 14:34 Update: 26-06-2015 15:21

Dubbele beenbreuk voor in Vondelpark ernstig mishandelde homofiele man

Dubbele beenbreuk voor in Vondelpark ernstig mishandelde homofiele man
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een 45-jarige homofiele man liep in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 juni een dubbele beenbreuk op als gevolg van een ernstige mishandeling in het Vondelpark. Dit meldt de politie vrijdag.

Die nacht, rond 01.30 uur , was het slachtoffer in het Rosarium van het Vondelpark toen een groepje van ongeveer vijf jongemannen het slachtoffer uitschold en schopte. Hierdoor bleek later in het ziekenhuis dat het slachtoffer zijn scheen-en kuitbeen had gebroken.

Een getuige heeft verklaard dat hij het groepje jongemannen eerder heeft gezien bij een bankje in de rozentuintjes. De recherche in Amsterdam Zuid is in samenwerking met het team Roze in Blauw van de politie Amsterdam dringend op zoek naar getuigen van deze zware mishandeling. 

Signalement

De vijf jongemannen, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar zijn vermoedelijk van Surinaams/Antilliaanse afkomst. Zij spraken Nederlands met een Amsterdams accent, maar ook Spaans/Papiaments. In het Papiaments werd het slachtoffer uitgescholden voor 'homo'. Zij hadden een slank/tenger postuur en droegen petjes.

Provincie:
Blik op 112: