vrijdag, 26. juni 2015 - 15:30 Update: 27-06-2015 12:49

Radiofrequenties opnieuw onder de hamer

Radiofrequenties en extra digitale frequenties opnieuw geveild
Foto: Archief EHF
Den Haag

De regels die voor commerciële radiostations gelden worden beperkt. ' Commerciële radiostations moeten beter kunnen inspelen op de snel veranderende mediamarkt en wensen van luisteraars', melden de ministeries van Economische Zaken en van Onderwijs Cultuur en Wetenschap vrijdag.

'Veiling van de vergunningen voor commerciële radiostations maken dit mogelijk. De nieuwe vergunningen gaan gelden voor een periode van tien jaar', schrijven minister Kamp en staatssecretaris Dekker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap mede namens minister Dijsselbloem van Financiën vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister Kamp: 'Een veiling van vergunningen met minder voorwaarden en een lange looptijd geeft bedrijven meer kansen om te innoveren en te ondernemen.' Begin deze eeuw werd muziek nog beluisterd via radio, CD of een enkele betaalde download. 'Nu luisteren we ook via iTunes, Spotify en You Tube naar muziek. Er is analoge, digitale en internetradio beschikbaar. De radiomarkt is onderdeel geworden van een sterk veranderende mediamarkt. De commerciële radiostations moeten daar goed op kunnen inspelen', aldus minister Kamp.

Categorie:
Provincie: