vrijdag, 26. juni 2015 - 16:45 Update: 27-06-2015 12:47

PostNL deelde tariefinformatie niet met andere postvervoerbedrijven in aanbesteding

ACM:PostNL in overtreding met aanbesteding gemeente Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft PostNL op de vingers getikt omdat zij de postwet hebben overtreden. Dit bleek het geval volgens de ACM bij de aanbesteding van postdiensten van de gemeente Rotterdam.

'PostNL heeft belangrijke tariefinformatie niet met andere postvervoerbedrijven gedeeld waardoor die niet in staat waren een goede bieding te doen. Ook heeft PostNL geen aanbod gedaan aan concurrenten, in dit specifieke geval niet aan Van Straaten Post', meldt de ACM vrijdag. 

Om deze overtredingen te beëindigen heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) twee lasten onder dwangsom opgelegd, die kunnen oplopen tot € 1.000.000. PostNL heeft aan de rechter verzocht publicatie van dit besluit tegen te houden. De rechter heeft dit donderdag afgewezen.

Postvervoerders moeten gebruik maken van het landelijke netwerk van PostNL voor post die zij met hun eigen netwerk niet kunnen bezorgen. Voor die diensten aan andere postvervoerders mag PostNL geen andere (tarief)voorwaarden hanteren dan hij zelf aan zijn klanten aanbiedt. Bovendien moeten die voorwaarden ook bekend zijn bij de andere postvervoerders zodat zij hun eigen offerte kunnen maken.

Provincie:
Tag(s):