vrijdag, 26. juni 2015 - 17:10 Update: 26-06-2015 17:38

RWS zet drones in voor betere verkeersstroom Concert at SEA

RWS zet drones in voor betere verkeersstroom Concert at SEA
Foto: RWS
Scharendijke

Rijkswaterstaat (RWS) start vrijdag in Zeeland rond het muziekevenement Concert at SEA op de Brouwersdam een experiment waarbij drones ter ondersteuning van verkeersmanagement worden ingezet. Dit heeft RWS bekendgemaakt.

'Met behulp van de drones willen we de filevorming beperken, incidenten sneller oplossen en nog actuelere verkeersinformatie bieden. De drones worden het hele weekend van 26 tot en met 28 juni ingezet bij de verkeersstromen rond Concert at SEA in Zeeland.

Rijkswaterstaat zet voor het eerst drones in bij het operationeel verkeersmanagement. Dit is één van de initiatieven waarmee minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) de ontwikkeling van innovatieve technieken stimuleert voor een betere mobiliteit.

Inzet drones bij Concert at SEA

Rijkswaterstaat zet vrijdag drie mobiele teams in met elk een drone die vanaf 40 start- en landingsplaatsen kunnen opereren. Vanuit de verkeerscentrale in Rhoon worden op basis van de camerabeelden van de drones de weginspecteurs aangestuurd en omleidingen ingezet. 

Zo dragen de drones bij aan het beperken van filevorming, het sneller oplossen van incidenten en het bieden van nog actuelere verkeersinformatie. Hierdoor kunnen bezoekers van het Concert at Sea zo vlot en veilig mogelijk het festivalterrein op de Brouwersdam bereiken.

Provincie: