vrijdag, 26. juni 2015 - 19:20 Update: 26-06-2015 21:26

Zes vrouwen doen aangifte na gedwongen prostitutie

Zes vrouwen doen aangifte na gedwongen prostitutie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Varsseveld

In een uitgebreid onderzoek naar prostitutie heeft de politie een 49-jarige man uit Varsseveld aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij meerdere vrouwen heeft aangezet tot prostitutie en hen onder druk zette.

De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de man toen twee vrouwen de man mishandeld hadden. De jonge vrouwen zochten hem in november 2014 namelijk op, staken hem met een mes en sloegen de man met een hamer. Ze verklaarden dat ze door de man onder druk waren gezet.

Aangiften

In het onderzoek dat daarop volgde deden in totaal zes vrouwen aangifte tegen de man, waaronder een minderjarig meisje. De vrouwen waren ten tijde van de prostitutie tussen de 16 en 47 jaar oud. De man zou de vrouwen via internet hebben opgezocht. Hij richtte zich daarbij vooral op vrouwen met financiële problemen. Eerst bouwde hij een relatie met ze op. Hij maakte pikante foto’s van de vrouwen waarmee hij ze onder druk zou hebben gezet. Vervolgens maakte hij afspraken tussen de vrouwen en ‘klanten’, waarna de vrouwen gedwongen werden om de klanten in een hotel of thuis te ontvangen.

Vastzitten

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de man in ieder geval twee weken vast blijft zitten.

Blik op 112: