vrijdag, 26. juni 2015 - 20:30 Update: 26-06-2015 20:38

Politie waarschuwt voor xtc-pillen in Assen

Politie waarschuwt voor xtc-pillen in Assen
Foto: Politie Assen
Assen

De politie waarschuwt voor mogelijk gevaarlijke xtc-pillen die in omloop zijn in Assen. Tijdens de Assernacht kwamen bij de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Assen tijdens zijn fouillering 18 xtc-pillen te voorschijn. Het gaat mogelijk om pillen met de gevaarlijke stof PMMA.

Kenmerken pillen

De xtc-pillen zijn rood van kleur en bevatten het opschrift ‘UPS’, het logo van de Amerikaanse pakketdienst. Het is nog niet duidelijk of deze pillen daadwerkelijk de stof PMMA bevatten. De stof PMMA is erg gevaarlijk. PMMA kan leiden tot oververhitting, op hol slaande hartslag of bewusteloosheid en mogelijk de dood tot gevolg. De pillen die zijn aangetroffen moeten nog onderzocht worden in een laboratorium. Er zijn geen meldingen van slachtoffers door de drug bij politie in Assen bekend. In maart dit jaar werden soortgelijke pillen aangetroffen in het uitgaanscentrum in Breda.

Onderzoek

De pillen zijn vanzelfsprekend in beslag genomen en worden onderzocht. Daarnaast doet de politie nader onderzoek naar de herkomst van deze pillen.

Bel 112 bij aanbod pillen

Indien je een dergelijke pil aangeboden krijgt, bel dan direct met 112. Onthoud of noteer kenmerken van de persoon die het aanbiedt en geef dit door aan de 112-meldkamer.

Provincie:
Tag(s):