vrijdag, 26. juni 2015 - 20:45 Update: 27-06-2015 9:53

Kinderlokker nog steeds actief in Alkmaar

Alkmaar

In Alkmaar is donderdag opnieuw een kind lastiggevallen door een onbekende man. dat heeft directeur Yvonne de Jager van basisschool De Zes Wielen in Alkmaar via een brief aan de ouders van de leerlingen laten weten.

Volgens De Jager heeft de kinderlokker donderdag tussen de middag geprobeerd om een jongen van de Munnickenweg te ontvoeren. De directeur verwijst in de brief naar eerdere incidenten in de stad. Dit schrijft RTV Noord Holland vrijdag.

Volgens een woordvoerder van de politie is er donderdag om 12.50 uur een melding binnengekomen dat een jongen op straat was aangesproken door een onbekende man in een lichtgekleurd busje. De jongen vertrouwde de zaak niet en is snel naar huis gefietst. Nadat hij thuisverteld had wat er gebeurd was, heeft de politie direct een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat de man niet gesignaleerd was bij andere basisscholen

Al in februari van dit jaar hebben scholen in Alkmaar een waarschuwingsbrief rondgestuurd vanwege een poging tot ontvoering. Toen zou een leerling  van de school de Lispeltuut belaagd zijn door een onbekend man die in een busje rond reed. Hij zou geprobeerd hebben de leerling te ontvoeren.

En eind mei 2015 werd nog een 11-jarige jongen door een man aangesproken met de vraag of hij mee wilde komen naar zijn bestelbus. De jongen fietste rond 15.30 uur op de Tochtwaard ter hoogte van de apotheek toen hij werd aangesproken.

Basisschool De Zes Wielen vraagt naar aanleiding van het incident op 25 juni de aouders ome extra alert te zijn. De man richt zich specifiek 'op basisscholen en de tijden dat basisscholen uitgaan'. Volgens de politiewoordvoerder is het heel belangrijk dat een kind dat lastiggevallen wordt het kenteken van het busje noteert.

Provincie: