vrijdag, 26. juni 2015 - 21:46

Koenders over aanslagen: verenigd in onze afkeer

Koenders over aanslagen: verenigd in onze afkeer
Foto: RVD
Den Haag

De terroristische aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit hebben de internationale gemeenschap vandaag geschokt, maar zeker niet verzwakt. Dat stelt minister Koenders (Buitenlandse Zaken) vrijdag in reactie op de aanslagen.

'Dit raakt ons allemaal, of we nu op het strand liggen in Tunesië, in een moskee in Koeweit of werknemers zijn in Frankrijk. Meer dan ooit vereist dit een gezamenlijk antwoord', aldus de minister.

Koenders noemde de aanslag in Frankrijk eerder op de dag 'misselijkmakend en luguber'. Volgens de minister moeten we ons zich niet laten intimideren door dit soort bruut geweld en moet de internationale gemeenschap pal voor onze vrijheid en onze democratische normen en waarden blijven staan. 'Dat deden we na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, na de aanslag op een synagoge in Kopenhagen en ook na de eerdere aanslag in Tunesië dit jaar.' 

De minister noemt het treurig dat Frankrijk en Tunesië nu beide weer worden opgeschrikt door een terroristische aanslag. 'Deze landen hebben de afgelopen jaren steeds getoond dat ze eenheid en dialoog verkiezen boven verdeeldheid en geweld en verdienen dus onze steun', zegt Koenders.

De minister sprak ook zijn medeleven uit naar slachtoffers en nabestaanden. 'Het is verschrikkelijk dat deze mensen hun leven hebben moeten geven voor onze vrijheid en voor onze waarden. Maar laten we ervoor zorgen dat de hoge prijs die deze mensen betaald hebben, niet voor niets is geweest. Laten we er kracht uit putten en de strijd tegen deze onmenselijke praktijken voortzetten. Laten we dit lokaal, nationaal en ook zeker internationaal samen doen.'

Provincie:
Tag(s):