zaterdag, 27. juni 2015 - 9:03 Update: 27-06-2015 10:23

Man (24) zwaar mishandeld tijdens TT-nacht

sxc
Foto: SXC
Assen

De politie is bezig met een onderzoek naar een ernstige mishandeling tijdens de TT-nacht. Een 24-jarige inwoner van Assen werd rond twee uur ’s nachts ernstig gewond aangetroffen op de Groningerstraat. Vermoedelijk als gevolg van een mishandeling.

Hij werd gereanimeerd en later naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. Daar is hij met ernstig hoofdletsel opgenomen.

Getuigenoproep

De politie heeft enkele getuigen gesproken en op basis daarvan een signalement verspreid. De mogelijke verdachten die hier bij betrokken zijn geweest, waren met een groepje van drie tot vijf personen. Van drie van hen is een signalement bekend voor wat betreft hun kleding. Alle drie deze mannen droegen een spijkerbroek, twee met een donkere en een met een lichte spijkerbroek. Een van de mannen droeg een rood met wit bloesje met korte mouwen; de tweede een wit T-shirt en de derde droeg een kort donker jasje.

Gedurende de vrijdagnacht is naar deze drie mannen gezocht, tot nog toe zonder resultaat. De politie is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of hebt u informatie die ons verder kan helpen, neem dan contact op met de politie in Assen.

Tien aanhoudingen tijdens TT-nacht

De politie heeft tijdens de TT-nacht in Assen tien aanhoudingen verricht wegens uiteenlopende feiten. Een 50-jarige taxichauffeur uit Lelystad is aan de Tunnelweg in Assen op de parkeerplaats aangehouden. Hij zou een verkeersregelaar hebben aangereden en is hiervoor aangehouden. Aan de Witterhaar in Assen stond een grote groep mensen op straat waardoor het verkeer niet weg kon. Politieagenten verzochten deze mensen plaats te maken voor het verkeer. Een 45-jarige man uit Heeze weigerde weg te gaan en sloeg een politieman tegen het hoofd. Daarop werd de man aangehouden.

Op de Nijlandstraat in Assen, bij de kermis, zagen agenten twee mannen iets uitwisselen. Bij de staande houding bleken dit drugs te zijn. Hierop werden de twee mannen uit Meppel, 21 en 20 jaar, aangehouden. Een 41-jarige man uit Assen is op de Paul Krugerstraat aangehouden wegens handel in drugs. De Assenaar bood aan een agent in burger drugs aan. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Op de Rolderstraat in Assen zijn een 33-jarige man en een 26 jarige man uit Rolde en een 37-jarige man uit Buinen aangehouden. Daar zouden ze een man en een vrouw hebben mishandeld. Na de mishandeling is het drietal weggefietst. Op basis van een signalement kon de politie de drie mannen in de buurt van Rolde aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Een 24-jarige man uit Amstelveen is in de Rolderstraat in Assen aangehouden wegens ordeverstoring. Een 28-jarige man uit Oosterwolde is eveneens aangehouden wegens ordeverstoring aan de Stelling in Assen.

Provincie:
Blik op 112: