zaterdag, 27. juni 2015 - 14:32 Update: 27-06-2015 15:14

Rijen voor de Griekse banken. Ongeruste Grieken halen pinautomaten leeg

Rijen voor de Griekse banken. Ongeruste Grieken halen pinautomaten leeg
Foto: SXC
Amsterdam

De Grieken halen die weekend massaal hun geld van de bank. Ze zijn er niet gerust op dat de Griekse regering en de schuldeisers tot een oplossing komen en zijn bang dat de banken volgende week niet meer opengaan.

In de lange rijen voor de banken staan nu niet alleen gepensioneerden die hun geld altijd gelijk veilig willen stellen door het op te nemen, maar ook veel jonge Grieken. Dit schrijft de Telegraaf zaterdag.

Persbureau Bloomberg schrijft dat zaterdagochtend al 500 van de 7000 pinautomaten in Griekenland leeg waren.  Als sommige bankkantoren geen extra geld krijgen van de Griekse centrale bank, zullen ze ook maandag gesloten moeten blijven. Het pingedrag van de Grieken gaat zo steeds meer lijken op een echte bankrun.

Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in België het reisadvies voor Griekenland aangepast. De Belgische krant De Standaard schrijft dat men Belgische toeristen adviseert om een betrouwbare reisverzekering af te sluiten en voldoende contant geld mee te nemen. Een woordvoerder van het ministerie zegt dat reizen naar Griekenland nog steeds veilig is.

De Eurogroep is zaterdag om 14.00 uur in Brussel bijeengekomen om te vergaderen over de Griekse kwestie. Voorafgaand aan het de bijeenkomst liet Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem weten zeer teleurgesteld te zijn over de laatste stappen van de Griekse regering

Categorie:
Tag(s):