zondag, 28. juni 2015 - 13:50 Update: 28-06-2015 13:51

Mathijsen definitief weg bij Feyenoord

Mathijsen definitief weg bij Feyenoord
Foto: BAM
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Joris Mathijsen is definitief niet langer speler van Feyenoord. De centrale verdediger ontbrak vandaag op de traditionele eerste training van de Rotterdammers. Het contract van de routinier loopt formeel op 1 juli van dit jaar af.

In eerste instantie was besloten dat Mathijsen zijn conditie in De Kuip op peil mocht houden in de zoektocht naar een nieuwe club. Feyenoord gaf aan destijds nog te twijfelen om de Brabander nog een contract aan te bieden. Daar wordt dus vanaf gezien waardoor een langer verblijf uitgesloten is.

Mathijsen, die 84 interlands speelde voor het Nederlands elftal, droeg drie seizoenen het shirt van Feyenoord. In 2012 kwam hij over van het Spaanse Málaga CF. In zijn eerste seizoen was Mathijsen vaste basisklant.

Het jaar dat volgde betekende voor de mandekker twintig wedstrijden, terwijl hij in zijn laatste jaar slechts acht maal in actie kwam onder Fred Rutten. Voor de positie van Mathijsen gaat Feyenoord op zoek naar een vervanger. Die nieuweling moet dan de concurrentie aan gaan met Terence Kongolo.

Categorie:
Provincie: