zondag, 28. juni 2015 - 18:19 Update: 28-06-2015 18:22

Feestje trekt 50 ongenode gasten na melding op Facebook

Feestje trekt 50 ongenode gasten na melding op Facebook
Foto: Archief EHF
Sprang-Capelle

In de nacht van zaterdag op zondag werd het in de wijk Vrijhoeve in Sprang-Capelle onrustig toen rond de 50 niet uitgenodigde jongeren meenden naar een feestje te kunnen gaan. 'Degene die het feestje gaf had dit op Facebook gedeeld', meldt de politie zondag.

Zaterdagnacht 28 juni omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er een feest gaande zou zijn. Er zouden niet uitgenodigde personen zijn die niet wilden vertrekken. Agenten troffen een grote groep jongeren aan. Overal lagen en stonden fietsen midden op straat tegen auto's en in bosjes. 

Een getuige uit de buurt gaf aan dat het de brandgang bij haar huis vol stond met agressieve jongeren. Er werd gevochten en met bierflessen vuurwerk en rookbommen gegooid. Er zouden jongeren hebben gestaan met messen en knuppels.

Nadat de agenten de rust in de straat hadden gebracht door jongeren weg te sturen, bleek er een feestje te zijn geweest in de straat waar zij op af waren gekomen. Degene die het feest gaf had dit op Facebook gezet. De ongenode jongeren uit o.a. Waalwijk en Tilburg waren daar al rond 21.00 uur op af gekomen. 

Ze wilden steeds binnen komen ook al werd hen de toegang geweigerd en hen gevraagd te vertrekken. Een deel van de jongeren heeft agressief gereageerd en vernielingen gepleegd. Een meisje dat aan de jongeren vroeg te vertrekken werd geslagen. Er werd een partytent vernield. Ook vernielde een jongen (16) een auto. Hij is daarvoor aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: