zondag, 28. juni 2015 - 21:09 Update: 01-07-2015 21:11

Rijksrecherche onderzoekt overlijden arrestant (42) Haagse Zuiderpark

vliegramp, rampgebied, politie
Foto: fbf
Den Haag

Een 42-jarige arrestant is zondagavond in het ziekenhuis overleden. De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag een onderzoek gestart naar de aanhouding, het daarop volgende onwel worden en overlijden van de 42-jarige man.

Wapen

De man werd zaterdagavond rond 21.45 uur bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. 

Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis waar hij zondagavond overleed. 

Uit Aruba op familiebezoek

De man uit Aruba was op familiebezoek in Nederland. De Rijksrecherche onderzoekt de oorzaak van het onwel worden en overlijden van de man en daarbij wordt gekeken of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het onwel worden en het overlijden. 

 

Provincie:
Blik op 112: