zondag, 28. juni 2015 - 21:24 Update: 28-06-2015 21:30

Twintig rechercheurs onderzoeken dodelijke schietpartij Rotterdam

Twintig rechercheurs onderzoeken dodelijke schietpartij Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft 20 rechercheurs voor onderzoek gezet op de dodelijke schietpartij in Rotterdam-West in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni. Dit meldt de politie zondagavond.

27-jarige Rotterdammer omgekomen

Bij deze schietpartij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven nabij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Diezelfde nacht heeft de politie twee mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij de schietpartij. 

Twee Rotterdammers van 41 en 36 jaar werden in een Rotterdams ziekenhuis aangehouden. De 41-jarige man liet zich daar aan zijn schotverwondingen helpen. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rond 00.50 uur belden verschillende omwonenden in de ruime omgeving van de Buitenhofstraat met het alarmnummer omdat ze meerdere schoten hoorden. Op de Essenburgsingel, Weizichtstraat en de Essenburgstraat werden later door de politie hulzen aangetroffen. Vermoedelijk is er over en weer geschoten.

Forensische opsporing

Diezelfde nacht is er op meerdere locaties onderzoek gedaan door de forensische opsporing. Ook hebben politieagenten gesproken met diverse getuigen en wordt er een buurtonderzoek gedaan.

Provincie:
Blik op 112: