maandag, 29. juni 2015 - 14:19 Update: 29-06-2015 15:57

Hof laat Dino S. in zijn cel opnieuw gevangen nemen vanwege Passageproces

Hof beveelt gevangenneming Dino S. in Passageproces
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag beslist dat Dino S., één van de verdachten in het hoger beroep van het liquidatieproces Passage, op bevel van het hof gevangen wordt genomen. Dit meldt het gerechtshof Amsterdam maandagmiddag.

Deze verdachte is na een eis tot levenslange gevangenisstraf eerder door de rechtbank Amsterdam vrijgesproken van de beschuldiging dat hij betrokken is geweest bij de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl. De officier van justitie is daartegen bij het hof in hoger beroep gegaan. Daardoor moet ook het hof zich buigen over de vraag of S. inderdaad bij die moorden betrokken is geweest.

Gevangenneming is gevolg van vordering van het OM

De gevangenneming is het gevolg van een vordering van het Openbaar Ministerie (OM) bij het hof. Het OM is van mening dat er tegen Dino S. inmiddels zoveel bezwarend materiaal ligt dat hij daarvoor in voorlopige hechtenis kan worden genomen. Dino S. zit op dit moment een gevangenisstraf uit die hem in een andere strafzaak is opgelegd. 

Het OM vreest dat S. gebruik kan en zal maken van verlofmogelijkheden en die kans zal aangrijpen om onder te duiken. Het OM heeft in dat verband gewezen op eerdere periodes, waarin S. zich voor politie en justitie schuil zou hebben gehouden. Om dat risico niet te lopen heeft het OM een vordering gedaan tot gevangenneming.