maandag, 29. juni 2015 - 15:49 Update: 29-06-2015 19:42

Onderzoek aanslag gemeentehuis Waalre gestopt, beloning van 50.000,- euro blijft

Foto van brand Waalre | Willy Smits | www.112journaal.nl
Foto: Willy Smits
Waalre

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Brabant heeft de actieve fase van het onderzoek naar de brandstichting van het gemeentehuis in Waalre beëindigd. Dit heeft het OM maandagmiddag bekendgemaakt.

'Dat betekent dat er geen onderzoek meer wordt gedaan totdat er nieuwe informatie binnenkomt. De politie zal permanent monitoren of er aanleiding is om het onderzoek voort te zetten', aldus het OM.

Het gemeentehuis werd in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli 2012, nagenoeg volledig verwoest door de brandstichting waarbij twee brandende auto's tegen het gebouw werden geplaatst.

Verdachten

Binnen het onderzoek zijn drie mannen, een 39-jarige man uit Sint-Michielsgestel en twee Eindhovenaren van 40 en 51 jaar aangehouden op verdenking van de brandstichting in het gemeentehuis en de diefstal van twee auto’s. De drie mannen zullen hiervoor niet vervolgd worden tenzij er nieuwe informatie binnenkomt over de verdenkingen.

Beloning

De door de hoofdofficier van justitie uitgeloofde beloning van 50.000,- euro blijft in stand. Het Openbaar Ministerie doet hiermee een beroep op mensen die over meer informatie beschikken, maar tot nu toe geen contact met de politie hebben opgenomen.

Provincie:
Blik op 112: