maandag, 29. juni 2015 - 22:04 Update: 01-07-2015 21:10

Politie betuigt steun aan nabestaanden na overlijden Arubaan

Politie betuigt steun na overlijden Arubaan
Foto: Twitter Antifa Denhaag
Den Haag

De politie leeft mee met de nabestaanden van de 42-jarige overleden man uit Aruba. Dat laat de politie maandagavond in een reactie weten.

Het slachtoffer werd zaterdagavond rond 21.45 uur bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. 

In een eerder bericht liet de politie weten dat de man onwel werd onderweg naar het politiebureau. Later liet men deze bewering los. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis waar hij zondagavond overleed.

Onderzoek 

De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag een onderzoek gestart naar de aanhouding, het daarop volgende onwel worden en overlijden van de 42-jarige man.

'Ik begrijp het verdriet en de boosheid en de roep naar een onafhankelijk onderzoek. In deze situatie is het gebruikelijk en passend dat de Rijksrecherche kritisch en onafhankelijk onderzoek doet naar het overlijden van het slachtoffer én naar het optreden van de agenten’, zegt Paul Entken, plaatsvervangend politiechef  van de eenheid van Den Haag. ‘Er zijn veel vragen die beantwoord moeten. Uiteraard verlenen we alle medewerking aan het onderzoek. Het is alle partijen er aan gelegen, dat dit onderzoek snel, objectief en zorgvuldig gedaan wordt.' De Rijksrecherche is nog altijd op zoek naar mensen die de aanhouding gefilmd hebben.

 

Provincie:
Blik op 112: