dinsdag, 30. juni 2015 - 7:50

Drukte op wegen verwacht door Tour de France en Andre Rieu

file, auto, verkeer
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het zou dit weekend wel een flink druk kunnen worden op de wegen rond Utrecht en Rotterdam.

Utrecht is vanaf donderdag volledig in de ban van de start van de Tour de France. Vooral zaterdag tijdens de tijdrit en zondag bij de start van de 1e etappe worden honderdduizenden bezoekers verwacht.

Tourkaravaan

Bezoekers kunnen het beste met het openbaar vervoer naar de Tourstart komen want per auto is Utrecht moeilijk bereikbaar. Niet alleen rond de Domstad maar ook rond Rotterdam moeten weggebruikers met vertraging rekening houden. Zondag is de N57 tussen Rozenburg-Serooskerke voor een groot deel van de dag dicht voor het passeren van de Tourkaravaan. Dat geldt ook voor de wegen die aansluiten op de N57.

In het noorden van het land begint dit weekend de schoolvakantie. Daar zal op de wegen niet al te veel van te merken zijn. Evenementen die dit weekend lokaal voor drukte kunnen zorgen zijn de concerten van Andre Rieu op het Vrijthof in Maastricht en het concert van de popgroep Mumford en Sons zaterdag in het Goffertpark in Nijmegen.

Europa

De A67 ( Belgische grens richting - Eindhoven)  is het hele weekend dicht tussen de grens en Eersel. Daar wordt gewerkt vanaf vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Ook moet het verkeer van Eindhoven naar Antwerpen het hele weekend rekening houden met een omleiding. In België is door werkzaamheden de E34 tussen Beerse en Zoersel dicht.

Dit weekend beginnen in veel Europese landen de vakanties. Van topdrukte is echter nog geen sprake. In het noorden en zuiden van Duitsland staan vooral zaterdag de meeste vakantiefiles.  Het Rhonevallei in Frankrijk is het grootste knelpunt. In Zwitserland wordt het dringen bij de Gotthardtunnel op de A2. In Oostenrijk is het merkbaar drukker dan normaal op de Fernpasroute (B179).

Provincie:
Tag(s):