dinsdag, 30. juni 2015 - 9:17

Meer buitenlanders vieren vakantie in Nederland

toerisme
Den Haag

Deze zomer zullen naar verwachting 3,2 miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie doorbrengen in Nederland, aldus NBTC Holland Marketing. Dat zijn er zo’n 100.000 meer dan vorig jaar (+4%).

Daarnaast brengen circa 4,5 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land door. Dit is ongeveer gelijk aan vorig jaar. In totaal besteden de buitenlandse bezoekers en de vakantiegangers in eigen land samen ruim 3 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus.

Groei uit buurlanden

De groei van het aantal buitenlandse bezoekers komt met name uit de buurlanden Duitsland en België. In de zomer komt een derde van alle buitenlandse verblijfstoeristen uit Duitsland en zo’n 15% uit België. Daarnaast komen de toeristen met name uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Staten. Traditiegetrouw is de Nederlandse kust populair, maar ook brengen internationale toeristen graag hun zomervakantie door in de Nederlandse steden en het ‘groene Nederland’. In totaal besteden de internationale bezoekers ruim 2 miljard euro aan hun reis naar en verblijf in Nederland tijdens de zomer.

Zomervakanties in eigen land stabiel

Nederlanders ondernemen in totaal bijna 10 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties. 45% van alle vakanties wordt in eigen land ondernomen (4,5 miljoen). Dit betekent een stabilisatie ten opzicht van vorig jaar. Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op bungalowparken en campings. De binnenlandse zomervakanties leveren de Nederlandse economie ruim 900 miljoen euro op.

Categorie:
Provincie: