dinsdag, 30. juni 2015 - 10:01

Twee aanhoudingen in onderzoek vermoorde man Biesbosch Werkendam

recherche, moord, onderzoek
Foto: fbf
Werkendam

De politie heeft vanmorgen, dinsdag 30 juni 2015, een 49-jarige man uit Veen en een 36-jarige vrouw uit Andel aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 32-jarige Poolse man.

Zijn stoffelijk overschot werd op dinsdag 14 januari 2014 aangetroffen in het poldergebied de Kroon in de Biesbosch en pas na intensief tactisch en forensisch onderzoek geïdentificeerd.

Op dinsdagmiddag 14 januari 2014 meldde een wandelaar dat hij vermoedelijk een deel van een lichaam had gevonden. De politie zette de omgeving af. Vervolgens verrichtten rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek een uitgebreid sporenonderzoek op en rond de vindplaats. Zij kregen daarbij op de locatie ondersteuning van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waaronder een forensisch archeoloog. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd.

Onderzoek

Onderzoek wees uit dat het om een man ging die door misdrijf om het leven was gebracht. Aan de hand van onder meer digitale gezichtsreconstructie in het buitenland en ander onderzoek werd zijn identiteit vastgesteld. Het gaat om een 32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. De nabestaanden werden door het rechercheteam geïnformeerd. Begin maart 2015 werd een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld in de woningen van de nu aangehouden verdachten. Vandaag wordt nog een aanvullend onderzoek verricht op twee adressen in Andel.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):