dinsdag, 30. juni 2015 - 15:57 Update: 30-06-2015 20:06

Sectie op lichaam overleden Arubaan na arrestatie

Sectie op het lichaam van overleden Arubaan na arrestatire
Foto: Twitter Antifa Denhaag
Den Haag

Dinsdag heeft er sectie plaatsgevonden op het lichaam van de overleden 42-jarige man uit Aruba. De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie hopen zo meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. De officier van justitie heeft opdracht gegeven voor de sectie.

De voorlopige uitslag wordt deze week verwacht. Onderdeel van de sectie is toxicologisch onderzoek (dat is een onderzoek naar bijvoorbeeld gebruik van alcohol en drugs). Dit onderzoek duurt vaak langer maar ook hier hoopt het OM binnen een aantal dagen een voorlopige uitslag in te krijgen. Om een goed beeld van de zaak te krijgen, dienen deze uitslagen vervolgens vergeleken te worden met andere onderzoeksbevindingen.

De man werd zaterdagavond 27 juni rond 21.45 uur bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Wat er vervolgens gebeurde, wordt nader onderzocht. De man overleed zondag 28 juni in het ziekenhuis. Deofficier van justitie heeft besloten tot een sectie.