dinsdag, 30. juni 2015 - 18:06 Update: 30-06-2015 18:23

CRM een succesfactor voor kleine bedrijven?

CRM een succesfactor voor kleine bedrijven?
Foto: PerfectView
Den Bosch

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de kleine bedrijven in ons land geen winst draait of zelfs verlies maakt. Dit komt voornamelijk omdat de eigenaren van deze kleine bedrijven moeite hebben met ten eerste het werven van nieuwe klanten en ten tweede het behouden van bestaande klanten.

 Zo geeft onderzoeksbureau Small Biz Trends aan dat de belangrijkste reden van de ondergang van kleine bedrijven niet zozeer het gebrek aan kennis of ervaring betreft, maar simpelweg verklaard kan worden door onvoldoende of zelfs helemaal geen aandacht aan klantenservice.

Klanten werven en behouden met CRM

Om ervoor te zorgen dat je als ondernemer met een klein bedrijf toch kan overleven, is het belangrijk om te investeren in CRM (Customer Relationship Management) in de vorm van een CRM strategie en een CRM systeem. Een CRM strategie en een CRM systeem zorgen er namelijk voor dat er nieuwe klanten geworven kunnen worden voor het bedrijf, terwijl bestaande klanten op een eenvoudige manier behouden worden. 

Op zoek naar de juiste CRM software

Ben jij op zoek naar goede CRM software voor kleine bedrijven? Lees dan in onderstaande opsomming welke CRM softwarepakketten op dit moment als de beste softwarepakketten voor Customer Relationship Mangement worden gezien:
1. Nimble: Nimble is een tool met vele verschillende features die CRM, social media en samenwerken combineren in één eenvoudige oplossing. 
2. Zoho CRM: Zoho CRM is een wereldwijd gebruikt systeem met diverse features en een zogeheten Freemium editie die het systeem voor 10 gebruikers zeer aantrekkelijk maakt. 
3. PerfectView CRM: PerfectView CRM is een vrij voordelige CRM tool van Nederlandse bodem die zich voornamelijk richt op eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit. 
4. Sugar: Sugar is een doorontwikkeld open source pakket voor CRM met wel honderden integraties. 
5. Salesforce: Salesforce is een Amerikaans CRM systeem dat je kunt gebruiken voor het stimuleren van de verkoop onder zowel nieuwe als bestaande klanten.

Kies het CRM pakket dat het beste bij jou past en schaf dit pakket direct aan om te profiteren van de vele voordelen van CRM en jouw kleine onderneming te redden.

Categorie:
Provincie: