dinsdag, 30. juni 2015 - 22:03 Update: 01-07-2015 9:16

Anne Frank Huis wil 20 naastgelegen studentenwoningen kopen

Studentenpanden worden bij Anne Frank Huis getrokken
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Anne Frank Huis heeft om de bezoekersfaciliteiten en de logistiek rondom de entree te verbeteren extra ruimte nodig. Het Anne Frank Huis is met 1,2 miljoen bezoekers per jaar één van de drukst bezochte musea van Nederland.

Studentenwoningen

Daarom wil de Anne Frank Stichting graag de 20 studentenwoningen kopen die deel uit maken van het gebouw waarin het museum is gevestigd. Woonstichting De Key, eigenaar van de studentenwoningen, staat positief tegenover dit speciale verzoek. 

De belangstelling voor het Anne Frank Huis uit binnen- en buitenland leidt dagelijks tot een grote toestroom van bezoekers. De oppervlakte van het Anne Frank Huis is klein in relatie tot de aanzienlijke bezoekersstroom. Dit leidt tot grote drukte bij de ingang van het Anne Frank Huis. 

Voor de doorstroming in het museum, en daarmee de beheersing van de drukte en veiligheid in en rond het Anne Frank Huis, is het van belang de (wachtende) bezoekers zo goed mogelijk te faciliteren en de logistiek rond de entree te verbeteren.

Entreehal

Met de extra ruimte wil de Anne Frank Stichting de entreehal en kassa’s voor de individuele bezoekers verbeteren en een separate groepeningang maken voor de ongeveer 30.000 jongeren die het Anne Frank Huis in klasverband en 60.000 mensen die het museum in groepsverband bezoeken. Ook een verplichte garderobe, die momenteel wegens ruimtegebrek ontbreekt, zal bijdragen aan een betere doorstroming en veiligheid in en rondom het museum.