woensdag, 1. juli 2015 - 9:20 Update: 01-07-2015 11:43

MKB vraagt voor honderden werknemers ontslag aan

Veel ontslagen bij kleine bedrijven
Amsterdam

Vanwege de nieuwe ontslagvergoeding die per 1 juli ingaat, hebben werkgevers in het midden- en kleinbedrijf de afgelopen dagen voor honderden werknemers ontslag aangevraagd.

Zo proberen werkgevers onder de nieuwe ontslagvergoeding uit te komen. Om alle aanvragen hiervoor op tijd de deur uit te krijgen, maakten advocatenkantoren overuren. Dit schrijft de Volkskrant op basis van een rondgang onder advocaten en op basis van gegevens die de krant bij uitkeringsinstituut UWV heeft opgegeven.

Door de aantrekkende economie daalde het aantal ontslagaanvragen , maar het aantal is nu weer flink gestegen. Vorige week werd voor twee keer zoveel werknemers (1450) ontslag aangevraagd als in de weken ervoor.

Arbeidsrechtjurist Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS zegt hierover in de krant: 'Kleine en middelgrote bedrijven zijn vanwege de gewijzigde regels waarschijnlijk vervroegd gaan reorganiseren. Bedrijven die anders nog zouden wachten hebben nu voor 1 juli besloten dat te doen. Dan kost het ze niets, terwijl ze in oktober, november soms flinke vergoedingen zouden moeten meegeven aan personeel dat lang bij hen in dienst is.'