woensdag, 1. juli 2015 - 11:46 Update: 01-07-2015 13:53

In 2000 bij Vlieland gevonden lichaam is Française uit Duinkerken

Drenkeling na bijna 15 jaar geïdentificeerd
Foto: SXC
Den Helder

De politie heeft het stoffelijk overschot van een onbekende vrouw geïdentificeerd dat op 9 oktober 2000 vijf mijl ten noorden van Vlieland is aangetroffen.

Op basis van DNA-vergelijking is vastgesteld dat het een 61-jarige vrouw uit het Franse Duinkerken betreft. De vrouw werd sinds 18 september 2000 vermist.

Naar aanleiding van het onderzoek aan het lichaam van de onbekende vrouw en haar  kleding en sieraden, maakten specialisten van het Bureau Vermiste Personen Noordzee van de Maritieme Politie in Den Helder op, dat de onbekende vrouw vermoedelijk uit Frankrijk afkomstig was. De Franse politie werd op de hoogte gebracht maar dat had geen resultaat.

Signalement

Langdurig politieonderzoek en ondersteuning van de Nederlandse politieliaison in Parijs, leidde uiteindelijk in juni 2014 tot resultaat. De Nederlandse politie kreeg uit Frankrijk een document toegestuurd waarin de Franse politie de opsporing verzocht van een vrouw uit Duinkerken die sinds 18 september 2000 vermist is. Het signalement van de vrouw kwam overeen met dat van de onbekende vrouw die bij Vlieland was aangetroffen.

DNA-databank voor vermiste personen

In juni 2015 is het in de Nederlandse DNA-databank voor vermiste personen opgeslagen DNA-profiel van de onbekende vrouw is in Nederland vergeleken met de DNA-profielen van de beide dochters van de vermiste in Frankrijk. Aan de hand van die vergelijking is vastgesteld dat de onbekende vrouw de moeder is van de dochters. De vrouw ligt nog begraven op de Algemene Begraafplaats van Den Helder.

Provincie:
Blik op 112: