woensdag, 1. juli 2015 - 17:19 Update: 01-07-2015 17:21

Danny Blind nieuwe bondscoach van Oranje

Danny Blind nieuwe bondscoach van OranjeF
Foto: Archief EHF
Zeist

Danny Blind is met ingang van 1 augustus benoemd tot bondscoach van het Nederlands elftal. Dit heeft de KNVB woensdagmiddag bekendgemaakt.

Blind neemt de taken over van Guus Hiddink, onder wie hij tot voor kort assistent-bondscoach was. Woensdagmiddag kwamen de directie van de KNVB, Danny Blind en diens zaakwaarnemer de functiewijziging overeen. Blind is ook in zijn nieuwe functie aangesteld tot en met 1 augustus 2018, in die periode is er na het seizoen 2015/2016 een evaluatiemoment gepland.

"We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe’’, aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Danny Blind reageerde vanaf zijn vakantieadres: "Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt.’’

In de eerste persconferentie in de aanloop naar de interlands tegen IJsland (3 september thuis) en Turkije (6 september uit) gaat de bondscoach nader in op zijn nieuwe werksituatie. De directie van de KNVB gaat na de benoeming van Blind op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach.

Categorie:
Provincie: