donderdag, 2. juli 2015 - 10:15

DNA-hit linkt verdachte misbruik aan steekpartij

DNA
Foto: SXC
Haarlem/Rotterdam

DNA-materiaal van een 34-jarige man uit Diemen die onder andere al werd verdacht van misbruik, heeft een match met een steekpartij in Haarlem opgeleverd.

De man zit al vast in Rotterdam en de officier van justitie die het onderzoek in de zaak van het misbruik leidt, zal de raadkamer van de rechtbank Rotterdam vragen de man ook vast te houden voor de steekpartij.

De man werd eind mei aangehouden op verdenking van het seksueel misbruik en onttrekking aan het gezag van een 14-jarig meisje. Zij werd in zijn woning gevonden nadat ze enkele dagen vermist was.

Bij de man werd DNA-materiaal afgenomen en dat werd bij het NFI in de databank met sporen van onopgeloste zaken ingevoerd. Daaruit kwam een match met een steekpartij op 11 juli 2010 op de Grote Houtstraat in Haarlem. Daarbij werden twee broers van 17 en 24 uit Haarlem schijnbaar uit het niets aangevallen op straat. Een van de twee overleefde het incident ternauwernood. De broers zijn inmiddels ingelicht over de DNA-match.

Het onderzoek in de zaken wordt nog voortgezet. De raadkamer beslist donderdag 2 juli over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de man. Op 3 september staat de man pro forma voor het eerst voor de Rotterdamse rechtbank.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):
dna