donderdag, 2. juli 2015 - 11:02

Opnieuw doorzoekingen na dood 51-jarige man

foto van technische recherche | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Hout

In het kader van het rechercheonderzoek naar een overleden 51-jarige man, die onlangs in het Markkanaal werd aangetroffen, zijn politie en justitie opnieuw panden aan het doorzoeken.

Vandaag, donderdag 2 juli 2015 gaat het om een loods in Den Hout en een woning elders in Noord-Brabant en een woning in België. Uiteraard wordt bij de zoeking in België nauw samengewerkt met de Belgische opsporingsautoriteiten. Opnieuw worden speciale agenten ingezet om een van de locaties de bewaken en te beveiligen.

Misdrijf

Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) startte donderdag 4 juni een onderzoek naar de omstandigheden waaronder een 51-jarige man om het leven kwam. De overledene werd in het Markkanaal ter hoogte van Den Hout gevonden. Het was niet duidelijk onder welke omstandigheden het lichaam in het water terecht was gekomen. Uit onderzoek bleek dat het ging om een 51-jarige man uit Valkenswaard. De resultaten van de sectie op het stoffelijk overschot wezen op een misdrijf, wat reden was om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Bewaken en beveiligen

Zaterdagavond 20 juni en zondag 21 juni doorzochten politie en justitie al een bedrijfspand in Hulten. Gezien de aard en omvang van het onderzoek werden daarbij speciale agenten ingezet. Zij zijn opgeleid en uitgerust voor het bewaken en beveiligen van bijzondere objecten. Over de precieze redenen rond de inzet van deze agenten kunnen verder geen mededelingen worden gedaan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):