donderdag, 2. juli 2015 - 15:37

Drukte door Tour de France, schoolvakanties en strandweer

Drukte door Tour de France, schoolvakanties en strandweer
Foto: fbf archief
Utrecht

Weggebruikers moeten komend weekend rekening houden met drukte op de snelwegen vanwege de Tour de France en het begin van de schoolvakanties in Noord-Nederland. Ook zal er door het mooie weer veel verkeer zijn op wegen richting de kust.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zaterdag 4 en zondag 5 juli goed voorbereid op weg te gaan door de website vanAnaarBeter te raadplegen en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Onderweg is het advies omleidingsroutes die worden aangegeven te volgen. Houd rekening met langere reistijden en neem vanwege de verwachte hitte voldoende water mee.

Advies voor wielerliefhebbers

Rijkswaterstaat adviseert mensen die zaterdag met de auto naar de Tourstart in Utrecht komen om samen te reizen en te parkeren op de door de organisatie speciaal ingerichte transferia aan de rand van Utrecht. Auto’s worden uit de stad geweerd.

Zondag rijdt het Tourpeloton van Utrecht naar het eiland Neeltje Jans (Oosterscheldekering) in Zeeland. Wielerfans zijn welkom bij de start in Utrecht, langs het parcours en bij de finish. In Zeeland zijn parkeerterreinen op Neeltje Jans en de Brouwersdam. De capaciteit van die parkeerplaatsen is beperkt (5.000 op Neeltje Jans). Bezoekers moeten vooral ook na afloop van de etappe rekening houden met vertraging.

De route van de etappe, waaronder een deel van de N57 in Zuid-Holland en Zeeland, is zondag tijdelijk afgesloten. Ook zijn de op- en afritten van snelwegen die het parcours kruisen enkele uren dicht.

De Oosterscheldekering gaat vanaf zondag 0.00 dicht voor opbouw van de finishlocatie op Neeltje Jans. De finish is wél bereikbaar voor wielerfans. Vanuit Schouwen-Duiveland te voet of met de fiets en vanuit Noord-Beveland óók met de auto naar de parkeerplaats op Neeltje Jans.