donderdag, 2. juli 2015 - 23:31 Update: 02-07-2015 23:40

NS neemt ook vrijdag maatregelen in verband met de hitte

NS neemt ook vrijdag maatregelen in verband met de hitte
Foto: Archief EHF
Utrecht

Ons land kent momenteel on-Nederlandse temperaturen en het Nationaal Hitteplan van het RIVM is in werking getreden sinds dinsdag. Ook op het treinverkeer kan de hitte effect hebben. Zo treden extra sein- en wisselstoringen op en kunnen treinen uitvallen. Prorail en NS nemen daarom extra maatregelen, niet alleen vandaag maar ook morgen. Dit meldt de NS op de website.

Morgen, vrijdag 3 juli, zullen ook weer op zeven trajecten na de ochtendspits en gedurende de middag minder Sprinters rijden. Dit speelt met name rond Utrecht, rond Rotterdam en in Noord Holland.
Door deze maatregel creëren NS en Prorail  iets meer lucht in de dienstregeling voor het geval zij, net als vandaag en gisteren, meer hitte-gerelateerde storingen zien naarmate het warmer wordt in de loop van de dag.

Verder voert Prorail extra controles uit aan het spoor en staan er extra wegsleeplocomotieven klaar om kapotte treinen van het spoor te halen. De aanpassingen in de dienstregeling zijn al verwerkt in de Reisplanners.

Tips voor onderweg: check de Reisplanner kort voor vertrek. Voor onderweg is het belangrijk om genoeg drinken mee te nemen en je niet te warm te kleden. Airco’s in treinen kunnen de temperatuur maar beperkt naar beneden brengen (max 5 graden); bij een buitentemperatuur boven de 35 graden is het effect van de airco nauwelijks meer merkbaar. Het blijft dus warm in de trein, al wordt de lucht wel ververst.
 

Provincie:
Tag(s):