vrijdag, 3. juli 2015 - 9:39

'OV-reiziger betaalt een miljoen euro per jaar te veel'

Foto van stopknop in bus | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

GroenLinks wil dat alle reizigers in Zuid-Holland een betaalbare bus kunnen nemen. Nu is dat niet het geval, reizigers kunnen soms alleen duurdere bus nemen. Volgens het provinciebestuur scheelt dit ongeveer een miljoen euro per jaar. GroenLinks vindt dat de busreiziger altijd een betaalbare bus moet kunnen nemen en heeft hiervoor een voorstel ingediend tijdens de Statenvergadering van 1 juli.

GroenLinks Statenlid Berend Potjer: 'Wij willen betaalbaar openbaar vervoer voor iedereen, zodat OV-reizigers niet gedwongen worden de dure bus te nemen omdat er geen reguliere bus rijdt. Zonder alternatief, geen hoger tarief! Het provinciebestuur heeft hier niets aan gedaan, maar reserveerde wel alvast anderhalf miljoen euro per jaar voor het onderhoud van wegen die er (nog) helemaal niet zijn. Ruim voldoende budget om alle OV-reizigers toegang te geven tot een betaalbare bus. GroenLinks heeft daarom een voorstel ingediend om te investeren in het behoud van betaalbare OV-verbindingen in plaats van het onderhoud van niet bestaande spookwegen.' 

Het voorstel kreeg helaas geen meerderheid, maar de GroenLinksfractie houdt de moed erin omdat enkele coalitiepartijen tijdens de Statenvergadering aangaven de zorgen over goed en betaalbaar openbaar vervoer te delen. GroenLinks hoopt dat het provinciebestuur binnenkort alsnog met een eigen voorstel komt.