vrijdag, 3. juli 2015 - 13:35 Update: 04-07-2015 10:11

FNV Handel: Geen loonsverlaging wel 400 banen geschrapt bij V&D

V&D schrapt 400 banen, lonen blijven nog gespaard
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De lonen van medewerkers van de warenhuisketen V&D worden niet verlaagd, wel worden er 400 arbeidsplaatsen geschrapt. Dit meldt FNV Handel vrijdag die hier afspraken over heeft gemaakt met V&D.

'Er zijn afspraken gemaakt over nieuwe cao’s en een fatsoenlijk sociaal plan. FNV Handel is tevreden over dit resultaat, dat in de loop van juli ter stemming wordt voorgelegd aan de vakbondsleden', aldus FNV.

Gezamenlijke verklaring

V&D, FNV Handel en CNV Dienstenbond hebben in mediation op 2 juli een akkoord bereikt. Afgesproken is dat de eerder door V&D aangekondigde eenzijdige loonsverlaging niet doorgaat.

Als gevolg daarvan heeft V&D medegedeeld dat een reorganisatie noodzakelijk is om te komen tot een structurele verlaging van de loonkosten. De voorgenomen reorganisatie betreft circa 400 arbeidsplaatsen in de hele organisatie en zal voor het einde van de zomer worden voorgelegd aan de ondernemingsraad. Partijen hebben overeenstemming bereikt over een sociaal plan om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen.

Cao’s voor alle medewerkers van V&D

Ook is overeenstemming bereikt over het vastleggen van de arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers van V&D in een cao. Afgesproken is dat medewerkers, als bijdrage aan het herstel van V&D, eenmalig één vakantiedag inleveren. Daarnaast wordt de seniorenregeling naar de toekomst toe versoberd, waarbij bestaande seniorenuren worden gerespecteerd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):