vrijdag, 3. juli 2015 - 14:04 Update: 03-07-2015 14:10

Hagenaar (44) opgepakt na verkrachting 85-jarige Haagse vrouw

Hagenaar (44) opgepakt na verkrachting 85-jarige Haagse vrouw
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politie heeft donderdag een 44-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het meerdere malen verkrachten van een 85-jarige vrouw in haar woning aan het Isabellaland in Den Haag. 'De man was de woning binnengekomen via een raam dat de vrouw om 05.00 uur vanwege de warmte had geopend', meldt de politie vrijdag.

Raam open vanwege warmte

Woensdag 1 juli kwam omstreeks 09.45 uur de melding dat in haar woning aan het Isabellaland een 85-jarige vrouw enkele uren was vastgehouden en verkracht. De vrouw had vanwege de warmte omstreeks 05.00 uur haar slaapkamerraam open gezet. 

Niet veel later stond er een onbekende man in de slaapkamer van de vrouw. Hij hield de vrouw vast in haar eigen woning en heeft haar meerdere malen verkracht. Omstreeks 09.00 uur wist de vrouw te ontsnappen en hulp te roepen. Bij terugkomst in de woning, bleek de man vertrokken.

Alles op alles

Direct werd een groot onderzoek opgestart, waarbij onder andere door forensisch experts sporenonderzoek in en om de woning werd verricht. Daarbij werd onder andere een vingerafdruk veiliggesteld, die later op de dag leidde tot het bekend worden van de identiteit van de nu aangehouden verdachte. 

Het rechercheteam stelde vervolgens alles in het werk om de man zo snel mogelijk te traceren en aan te houden. De man is na zijn aanhouding ingesloten voor verhoor. Hij wordt vrijdag 3 juli voorgeleid aan een rechter-commissaris. Het slachtoffer is opgevangen in een verzorgingstehuis.

Provincie:
Blik op 112: