vrijdag, 3. juli 2015 - 19:18 Update: 03-07-2015 19:20

Ernstig gewonden bij ongeluk Hollandscheveld

Ernstig gewonden bij ongeluk Hollandscheveld
Foto: MV
Hollandscheveld

Bij een frontale aanrijding op de Riegshoogtendijk bij Hollandscheveld vrijdagmiddag liepen drie mensen ernstig letsel op.

Het betreft een uit Hoogeveen afkomstige 33-jarige automobilist en twee inzittenden in een tegemoet komende auto, een echtpaar uit Hoogeveen, leeftijd nog onbekend. De twee kinderen van vier en zes jaar van het echtpaar werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De man uit Hoogeveen reed vermoedelijk deels op de andere weghelft waar hij in eerste instantie een andere tegemoetkomende auto schampte. De inzittenden van die wagen kwamen met de schrik vrij. De bestuurder botste daarna nagenoeg frontaal op een tweede tegemoetkomende auto met daarin het gezin uit Hoogeveen.

Twee van de drie ernstig gewonden moesten door de brandweer uit hun auto’s worden bevrijd. De 33-jarige werd naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Daar werd in verband met mogelijk drank- of drugsgebruik bloed van de man afgenomen. Het echtpaar en de kinderen werden naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De bemanning van twee traumahelikopters verleende assistentie bij de hulpverlening. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Provincie:
Blik op 112: