vrijdag, 3. juli 2015 - 20:46 Update: 04-07-2015 13:47

Taxichauffeur (52) bij demonstratie boze taxichauffeurs Schiphol aangereden

Boze taxichauffeurs hebben vanmiddag actiegevoerd op Schiphol
Foto: Archief EHF
Schiphol

Boze taxichauffeurs hebben vrijdagmiddag weer actie gevoerd op Schiphol. Daar hebben ze voor de aankomsthal enkele uren de taxistandplaats geblokkeerd en raakte een taxichauffeur gewond nadat hij was aangereden door een taxi.

Taxichauffeur rijdt collega aan

De taxistrook werd van 15.00 uur tot 18.00 uur geblokkeerd.Tijdens de actie is een demonstrerende taxichauffeur aangereden door een niet-vergunninghouder (19). Volgens de marechaussee is de aangereden taxichauffeur (52) gewond naar een ziekenhuis overgebracht. De 19-jarige taxichauffeur is aangehouden. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt of er opzet in het spel is.

De taxichauffeurs protesteerden tegen het feit dat tegenwoordig ook taxi's zonder speciale Schipholvergunning klanten mogen wegbrengen en oppikken van en naar de luchthaven. Dat heeft het gerechtshof in april van dit jaar bepaald. Volgens de chauffeurs leidt dat tot ronselpraktijken en oneerlijke concurrentie, zo melden verschillende media. Eerder konden de taxichauffeurs dit alleen doen als ze over een dure speciale vergunning beschikten.

Een demonstrerende chauffeur laat aan het Parool weten dat dit nog een bescheiden demonstratie is, maar dat hij hardere maatregelen niet uitsluit. 'De gemeente Haarlemmermeer moet ingrijpen, maar als ze dat niet doen zal het harder worden', aldus de chauffeur tegen de krant.

Provincie:
Tag(s):