zaterdag, 4. juli 2015 - 10:38 Update: 04-07-2015 21:21

Start Tour de France Utrecht door 350.000 bezoekers gadegeslagen

Koning bij start Tour de France Utrecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Zaterdagmiddag is om 14.00 uur de eerste tijdrijder van de tour de France in Utrecht gestart. Volgens de eerste schatting van de gemeente Utrecht waren er bij aanvang van de wedstrijd circa 350.000 bezoekers aanwezig. Dit meldt de gemeente Utrecht zaterdag.

'Er komen nog steeds mensen naar Utrecht toe. De sfeer is goed, het is gezellig druk en goed beheersbaar', aldus de gemeente.

Koning

Koning Willem-Alexander is zaterdag 4 juli 2015 aanwezig bij Le Grand Départ van de Tour de France in Utrecht. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis laten weten.

Tour de France Utrecht 2015

Le Grand Départ is de feestelijke start van de Franse wielerronde. Het is de zesde start van de Tour de France in Nederland. De Tour start op 4 juli met een individuele tijdrit van 13,7 kilometer in Utrecht. De start en de finish van de tijdrit zijn gesitueerd bij de Jaarbeurs, nabij Utrecht Centraal Station. Op zondag 5 juli wordt de tweede etappe gereden van Utrecht naar Zeeland, met een finish op Neeltje Jans.

Utrecht staat al vanaf 26 maart 100 dagen lang in het teken van de Tour de France met allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur en wetenschap. Tijdens het jaarlijkse topsportevenement werken in Utrecht zo'n 2000 vrijwilligers mee om van de start een succes te maken.

Categorie:
Provincie: